JADŁOSPIS OD DNIA 22.06.2023R DO DNIA 26.06.2023R
Alergeny występujące w posiłkach:
(zaznaczane w jadłospisie pogrubionym drukiem)
1. Zboża zawierające gluten(pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz)
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne ,orzechy arachidowe i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj:migdały,orzechy włoskie,laskowe ,nerkowca,pistacjowe i produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne
10.Nasiona sezamu i produkty pochodne
11.E 220-228 dwutlenek węgla siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu
na So2
12. Łubin i produkty pochodne
13. Mięczaki i produkty jego pochodne
14. Musztarda-składnik uczuleniowy gorczyca
JADŁOSPIS OD DNIA 22.05.2023 DO DNIA 26.05.2023 (PRZEDSZKOLE)
|
Poniedziałek 22.05.2023 |
Alergeny |
Wartość odżywcza |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami musli. Bułka grahamka z masłem ,wędlina wieprzowa, ogórek,rzodkiewka,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1086 Białko:40,45g Tłuszcze:41,55g Węglowodany:164,32g |
ŚNIADANIE II |
Jabłko |
|
|
OBIAD |
Zupa kalafiorowa,naleśniki z serem,kompot |
Nr:1,7,9 |
|
|
WTOREK 23.05.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Pieczywo mieszane z masłem,twarożek na słodko,kakao,wędlina wieprzowa,szczypiorek,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1076 Białko:48,25g Tłuszcze:42,87g Węglowodany:118,98g |
ŚNIADANIE |
Marchewka /jabłko |
|
|
OBIAD |
Zupa pomidorowa z ryżem,kotlet drobiowy siekany smażony na oleju rzepakowym,ziemniaki,surówka z pekińskiej kapusty,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
ŚRODA 24.05.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi.Bułka grahamka z masłem,wędlina drobiowa,ogórek, herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1268 Białko:47,49g Tłuszcze:48,45g Węglowodany:180,25g |
ŚNIADANIE II |
Ciasteczka zbożowe z kawałkami owoców |
|
|
OBIAD |
Zupa jarzynowa,bitki w sosie chrzanowym, kasza jeczmienna,surówka z pora i marchewki, kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
CZWARTEK 25.05.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z kluskami.Bułka grahamka z masłem,dżem100% ,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1179 Białko:47,25g Tłuszcze:31,55g Węglowodany:184,07g |
ŚNIADANIE II |
Jogurt waniliowy Joguś |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Zupa groszkowa,kurczak po chińsku z warzywami,kasza bulgur,mizeria z koperkiem, kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
PIĄTEK 26.05.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Pieczywo razowe z masłem,pasta jajeczna ze szczypiorkiem,kawa inka,herbata z cytryną. |
Nr:1,3,7 |
Kcal:1209 Białko:49,00g Tłuszcze:42,65g Węglowodany:145,06g |
ŚNIADANIE II |
Jabłko |
|
|
OBIAD |
Zupa z soczewicy,pulpety rybne w jarzynach,kasza jęczmienna,ogórek kiszony, kompot. |
Nr:1,4,7,9 |
JADŁOSPIS OD DNIA 22.05.2023 DO DNIA 26.05.2023(ŻŁOBEK)
|
PONIEDZIAŁEK 22.05.2023 |
Alergeny |
Wartość odżywcza |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami musli. Bułka grahamka z masłem ,wędlina wieprzowa, ogórek,rzodkiewka,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:796 Białko:27,19g Tłuszcze:28,84g Węglowodany: 108,18g |
ŚNIADANIE II |
Jabłko |
|
|
OBIAD |
Zupa kalafiorowa,naleśniki z serem,kompot |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Krem z kaszy manny |
Nr:7 |
|
|
WTOREK 23.05.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z kaszą jaglaną. Pieczywo mieszane z masłem,twarożek na słodko,kakao,wędlina wieprzowa,szczypiorek, herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:750 Białko:38,15g Tłuszcze:20,68g Węglowodany: 101,12g |
ŚNIADANIE |
Marchewka /jabłko |
|
|
OBIAD |
Zupa pomidorowa z ryżem,kotlet drobiowy siekany smażony na oleju rzepakowym, ziemniaki,surówka z pekińskiej kapusty,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Jogurt Gratka owocowy |
Nr:7 |
|
|
ŚRODA 24.05.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi.Bułka grahamka z masłem,wędlina drobiowa,ogórek, herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:871 Białko:36,73g Tłuszcze:20,23g Węglowodany: 113,66g |
ŚNIADANIE II |
Ciasteczka zbożowe z kawałkami owoców |
Nr;1,7 |
|
OBIAD |
Zupa jarzynowa,bitki w sosie chrzanowym, kasza jeczmienna,surówka z pora i marchewki, kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Budyń śmietankowy |
Nr;1,7 |
|
|
Czwartek 25.05.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z kluskami.Bułka grahamka z masłem,dżem100% ,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:750 Białko:32,60g Tłuszcze:15,60g Węglowodany: 122,86g |
ŚNIADANIE II |
Jogurt waniliowy Joguś |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Zupa groszkowa,kurczak po chińsku z warzywami,kasza bulgur,mizeria z koperkiem, kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Kisiel truskawkowy do picia |
Nr:1 |
|
|
PIĄTEK 26.05. 2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami miodowymi. Pieczywo razowe z masłem,pasta jajeczna ze szczypiorkiem, herbata z cytryną. |
Nr:1,3,7 |
Kcal:809 Białko:49,49g Tłuszcze:24,65g Węglowodany: 108,17g |
ŚNIADANIE II |
Jabłko |
|
|
OBIAD |
Zupa z soczewicy,pulpety rybne w jarzynach,kasza jęczmienna,ogórek kiszony, kompot. |
Nr:1,4,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Jogurt owocowy |
Nr:7 |
JADŁOSPIS OD DNIA 15.05.2023R DO DNIA 19.05.2023R
Alergeny występujące w posiłkach:
(zaznaczane w jadłospisie pogrubionym drukiem)
1. Zboża zawierające gluten(pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz)
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne ,orzechy arachidowe i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj:migdały,orzechy włoskie,laskowe ,nerkowca,pistacjowe i produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne
10.Nasiona sezamu i produkty pochodne
11.E 220-228 dwutlenek węgla siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu
na So2
12. Łubin i produkty pochodne
13. Mięczaki i produkty jego pochodne
14. Musztarda-składnik uczuleniowy gorczyca
JADŁOSPIS OD DNIA 15.05.2023 DO DNIA 19.05.2023(ŻŁOBEK)
|
Poniedziałek 15.05.2023 |
Alergeny |
Wartość odżywcza |
ŚNIADANIE |
Kakao na mleku z miodem. Pieczywo mieszane z masłem ,szynka wieprzowa,pomidor,szczypiorek,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:826 Białko:24,14g Tłuszcze:25,99g Węglowodany: 122,82g |
ŚNIADANIE II |
Marchewka |
|
|
OBIAD |
Zupa wiejska,ryż z jabłkami i bitą śmietaną, herbata z cytryną. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Jogurt waniliowy |
Nr:7 |
|
|
Wtorek 16.05.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami musli. Bułka grahamka z masłem,serek Danio, herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:768 Białko:36,79g Tłuszcze:20,32g Węglowodany: 108,76g
|
ŚNIADANIE |
Budyń czekoladowy |
Nr:1,7 |
|
OBIAD |
Zupa pomidorowa z makaronem,kotlet schabowy, ziemniaki,surówka z marchewki z jabłkiem, kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Banan |
|
|
|
ŚRODA 17.05.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z kaszą jaglaną.Bułka grahamka z masłem,ser żółty,papryka czerwona,szynka wieprzowa ,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:814 Białko:34,86g Tłuszcze:21,92g Węglowodany: 129,70g |
ŚNIADANIE II |
Sałatka owocowa(brzoskwinia,ananas,banan) |
|
|
OBIAD |
Zupa brokułowa,pulpety drobiowe w sosie koperkowym,makaron muszelki,pomidor z cebulką, kompot. |
Nr:1,4,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Jogurt naturalny,biszkopty |
Nr;1,7 |
|
|
CZWARTEK 18.05.2023 |
|
Kcal:980 Białko:26,53g Tłuszcze:39,70g Węglowodany: 115,02g |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z kasza manną.Bułka grahamka z masłem,dżem 100% truskawka,jajko na twardo, szczypiorek,herbata z cytryną. |
Nr:1,3,7 |
|
ŚNIADANIE II |
Jogurt waniliowy |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Zupa jarzynowa,pieczeń rzymska w sosie beszamelowym,kasza bulgur,sałata ze śmietaną, kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Mus owocowy |
|
|
|
PIĄTEK 19.05.2023 |
|
Kcal:750 Białko:36,74g Tłuszcze:24,75g Węglowodany: 94,80g |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi. Pieczywo razowe z masłem,pasta rybna z twarożkiem,,herbata z cytryną. |
Nr:1,4,7 |
|
ŚNIADANIE II |
Mus marchwiowo-jabłkowy |
|
|
OBIAD |
Barszcz ukrainski,pierogi ruskie,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Sałatka jarzynowa |
Nr;7,9 |
JADŁOSPIS OD DNIA 15.05.2023 DO DNIA 19.05.2023 (PRZEDSZKOLE)
|
Poniedziałek 15.05.2023 |
Alergeny |
Wartość odżywcza |
ŚNIADANIE |
Kakao na mleku z miodem. Pieczywo mieszane z masłem ,szynka wieprzowa,pomidor,szczypiorek,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:997 Białko:40,45g Tłuszcze:39,12g Węglowodany:129,31g |
ŚNIADANIE II |
Marchewka |
|
|
OBIAD |
Zupa wiejska,ryż z jabłkami i bitą śmietaną,herbata z cytryną. |
Nr:1,7,9 |
|
|
WTOREK 16.05.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Bułka grahamka z masłem,serek Danio,kawa inka, herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1184 Białko:51,02g Tłuszcze:42,75g Węglowodany:154,60g |
ŚNIADANIE |
Banan |
|
|
OBIAD |
Zupa pomidorowa z makaronem,kotlet schabowy, ziemniaki,surówka z marchewki z jabłkiem, kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
ŚRODA 17.05.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z kasza jaglana.Bułka grahamka z masłem,ser żółty,papryka czerwona,szynka wieprzowa,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1197 Białko:48,90g Tłuszcze:48,90g Węglowodany:160,32g |
ŚNIADANIE II |
Jabłko |
|
|
OBIAD |
Zupa brokułowa,pulpety drobiowe w sosie koperkowym,makaron muszelki,pomidor z cebulką, kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
CZWARTEK 18.05.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Bułka grahamka z masłem,jajko na twardo, szczypiorek,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1146 Białko:51,59g Tłuszcze:58,95g Węglowodany:192,63g |
ŚNIADANIE II |
Jogurt waniliowy |
|
|
OBIAD |
Zupa jarzynowa,pieczeń rzymska w sosie beszamelowym,kasza bulgur,sałata ze śmietaną, kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
PIĄTEK 19.05.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi. Pieczywo razowe z masłem,pasta rybna z twarożkiem,herbata z cytryną. |
Nr:1,4,7 |
Kcal:1078 Białko:46,63g Tłuszcze:37,98g Węglowodany:143,27g |
ŚNIADANIE II |
Jabłko |
|
|
OBIAD |
Barszcz ukrainski,pierogi ruskie,kompot. |
Nr:1,7,9 |
JADŁOSPIS OD DNIA 08.05.2023R DO DNIA 12.05.2023R
Alergeny występujące w posiłkach:
(zaznaczane w jadłospisie pogrubionym drukiem)
1. Zboża zawierające gluten(pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz)
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne ,orzechy arachidowe i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj:migdały,orzechy włoskie,laskowe ,nerkowca,pistacjowe i produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne
10.Nasiona sezamu i produkty pochodne
11.E 220-228 dwutlenek węgla siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu
na So2
12. Łubin i produkty pochodne
13. Mięczaki i produkty jego pochodne
14. Musztarda-składnik uczuleniowy gorczyca
JADŁOSPIS OD DNIA 08.05.2023 DO DNIA 12.05.2023(ŻŁOBEK)
|
Poniedziałek 08.05.2023 |
Alergeny |
Wartość odżywcza |
ŚNIADANIE |
Kakao na mleku z miodem Pieczywo mieszane z masłem,wędlina drobiowa, szczypiorek,rzodkiewka,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:770 Białko:37,20g Tłuszcze:20,72g Węglowodany: 107,86g |
ŚNIADANIE II |
Marchewka,jabłko |
|
|
OBIAD |
Zupa selerowa,naleśniki z dżemem,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Budyń czekoladowy |
Nr:1,7 |
|
|
Wtorek 09.05.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami żytnimi.Pieczywo mieszane z masłem,wedlina drobiowa, rzodkiewka,szczypiorek,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:814 Białko:27,19g Tłuszcze:26,71g Węglowodany: 140,10g |
ŚNIADANIE II |
Jogurt waniliowy |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Krupnik ryżowy,kotlet mielony,ziemniaki,mizeria, kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Kisiel owocowy do picia |
Nr:1 |
|
|
Czwartek 10.05.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatami owsianymi. Pieczywo mieszane z masłem,wędlina z indyka, pomidor,szczypiorek,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:997 Białko:41,92g Tłuszcze:38,83g Węglowodany: 119,90g |
ŚNIADANIE II |
Gratka truskawkowa do picia |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Rosół z makaronem,potrawka z kurczaka w sosie koperkowym,fasolka szparagowa, ziemniaki,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Banan |
|
|
|
Czwartek 11.05.2023 |
|
Kcal:773 Białko:29,56g Tłuszcze:28,30g Węglowodany: 96,43g |
ŚNIADANIE |
Kawa inka na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa,ser żółty,szczypiorek,pomidor, herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
|
ŚNIADANIE II |
Jabłko |
|
|
OBIAD |
Zupa groszkowa,pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym,kasza gryczana,ogórek kiszony, kompot |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Jogurt owocowy Jogobella |
Nr:7 |
|
|
PIĄTEK 12.05.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami ryżowymi. Pieczywo razowe z masłem,twarożek ze szczypiorkiem, herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:812 Białko:50,02g Tłuszcze:24,95g Węglowodany: 108,07g |
ŚNIADANIE II |
Jabłko |
|
|
OBIAD |
Zupa fasolowa,filet z morszczuka w jarzynach ,kasza gryczana,surówka z pekińskiej kapusty(z sosem vinegret)kompot |
Nr:1,4,7 |
JADŁOSPIS OD DNIA 08.05.2023 DO DNIA 12.05.2023 (PRZEDSZKOLE)
|
Poniedziałek 08.05.2023 |
Alergeny |
Wartość odżywcza |
ŚNIADANIE |
Kakao na mleku z miodem Pieczywo mieszane z masłem,wędlina drobiowa, szczypiorek,rzodkiewka,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1177 Białko:44,25g Tłuszcze:35,68g Węglowodany:171,23g |
ŚNIADANIE II |
Marchewka,jabłko |
|
|
OBIAD |
Zupa selerowa,naleśniki z dżemem,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
Wtorek 09.05.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami żytnimi.Pieczywo mieszane z masłem,wędlina drobiowa,szczypiorek,rzodkiewka, herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1195 Białko:46,80g Tłuszcze:40,50g Węglowodany: 150,48g |
ŚNIADANIE II |
Jogurt waniliowy |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Krupnik ryżowy,kotlet mielony,ziemniaki,mizeria, kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
Środa 10.05.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Pieczywo mieszane z masłem,wędlina z indyka, pomidor,szczypiorek,kawa inka,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1275 Białko:51,69g Tłuszcze:57,64g Węglowodany:121,37g |
ŚNIADANIE II |
Gratka truskawkowa do picia |
|
|
OBIAD |
Rosół z makaronem,potrawka z kurczaka w sosie koperkowym,fasolka szparagowa, ziemniaki,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
Czwartek 11.05.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Kawa inka na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, wędlina drobiowa,ser żółty,szczypiorek,pomidor, herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1089 Białko:48,43g Tłuszcze:38,07g Węglowodany:133,97g |
ŚNIADANIE II |
Jabłko |
|
|
OBIAD |
Zupa groszkowa,pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym,kasza gryczana,ogórek kiszony,kompot |
Nr:1,7,9 |
|
|
PIĄTEK 12.05.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Pieczywo razowe z masłem,twarożek ze szczypiorkiem,kakao,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1080 Białko:49,81g Tłuszcze:44,16g Węglowodany:121,77g |
ŚNIADANIE II |
Jabłko |
|
|
OBIAD |
Zupa fasolowa,filet z morszczuka w jarzynach ,kasza gryczana,surówka z pekińskiej kapusty(z sosem vinegret) kompot |
Nr:1,4,7,9 |
JADŁOSPIS OD DNIA 02.05.2023R DO DNIA 05.05.2023R
Alergeny występujące w posiłkach:
(zaznaczane w jadłospisie pogrubionym drukiem)
1. Zboża zawierające gluten(pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz)
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne ,orzechy arachidowe i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj:migdały,orzechy włoskie,laskowe ,nerkowca,pistacjowe i produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne
10.Nasiona sezamu i produkty pochodne
11.E 220-228 dwutlenek węgla siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu
na So2
12. Łubin i produkty pochodne
13. Mięczaki i produkty jego pochodne
14. Musztarda-składnik uczuleniowy gorczyca
JADŁOSPIS OD DNIA 02.05.2023 DO DNIA 05.05.2023(ŻŁOBEK)
|
PONIEDZIAŁEK 02.05.2023 |
Alergeny |
Wartość odżywcza |
ŚNIADANIE |
Pieczywo mieszane z masłem,szynka wieprzowa, ogórek,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:923 Białko:31,07g Tłuszcze:37,14g Węglowodany: 115,90g
|
ŚNIADANIE II |
Biszkopty,jogurt naturalny |
Nr:1,7 |
|
OBIAD |
Krupnik ryżowy, makaron z serem, kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Sałatka wielowarzywna |
Nr:1,7 |
|
|
CZWARTEK 04.05.2023 |
|
Kcal:838 Białko:31,90g Tłuszcze:23,45g Węglowodany: 138,30g |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami miodowymi. Bułka grahamka z masłem,wędlina drobiowa, szczypiorek,pomidor,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
|
ŚNIADANIE II |
Jogurt Gratka truskawkowa |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Zupa porowo-ziemniaczana,mielona wieprzowina ryż,herbata owocowa. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Jabłko |
|
|
|
PIĄTEK 05.05.2023 |
|
Kcal:755 Białko:40,75g Tłuszcze:23,64g Węglowodany: 100,68g |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami owsianymi Pieczywo razowe z masłem,pasta rybna z makreli, herbata cytryną. |
Nr:1,3,4,7 |
|
ŚNIADANIE II |
Mus marchwiowo-jabłkowy |
|
|
OBIAD |
Zupa kalafiorowa,kopytka serowe,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Maślanka jagodowa |
Nr:7 |
JADŁOSPIS OD DNIA 02.05.2023 DO DNIA 05.05.2023 (PRZEDSZKOLE)
|
PONIEDZIAŁEK 02.05.2023 |
Alergeny |
Wartość odżywcza |
ŚNIADANIE |
Pieczywo mieszane z masłem,szynka wieprzowa, ogórek,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1268 Białko:50,12g Tłuszcze:54,40g Węglowodany:191,40g |
ŚNIADANIE II |
Jabłko |
|
|
OBIAD |
Krupnik ryżowy, makaron z serem, kompot |
Nr:1,7,9 |
|
|
CZWARTEK 04.05.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Bułka grahamka z masłem, wędlina drobiowa,ser żółty,szczypiorek,pomidor,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1036 Białko:45,15g Tłuszcze:50,30g Węglowodany:128,60g |
ŚNIADANIE II |
Jogurt Gratka truskawkowa |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Zupa porowo-ziemniaczana,mielona wieprzowina ryż,herbata owocowa. |
Nr:1,7,9 |
|
|
PIĄTEK 05.05.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami owsianymi Pieczywo razowe z masłem,pasta rybna z makreli, herbata cytryną. |
Nr:1,3,4,7 |
Kcal:1284 Białko:61,24g Tłuszcze:50,27g Węglowodany:149,80g |
ŚNIADANIE II |
Mus marchwiowo-jabłkowy |
|
|
OBIAD |
Zupa kalafiorowa,kopytka serowe,kompot. |
Nr:1,7,9 |
JADŁOSPIS OD DNIA 24.04.2023R DO DNIA 28.04.2023R
Alergeny występujące w posiłkach:
(zaznaczane w jadłospisie pogrubionym drukiem)
1. Zboża zawierające gluten(pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz)
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne ,orzechy arachidowe i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy tj:migdały,orzechy włoskie,laskowe ,nerkowca,pistacjowe i produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne
10.Nasiona sezamu i produkty pochodne
11.E 220-228 dwutlenek węgla siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu
na So2
12. Łubin i produkty pochodne
13. Mięczaki i produkty jego pochodne
14. Musztarda-składnik uczuleniowy gorczyca
JADŁOSPIS OD DNIA 24.04.2023 DO DNIA 28.04.2023(ŻŁOBEK)
|
PONIEDZIAŁEK 24.04.2023 |
Alergeny |
Wartość odżywcza |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami musli. Bułka grahamka z masłem ,wędlina wieprzowa, pomidor,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:772 Białko:33,37g Tłuszcze:35,68g Węglowodany: 80,12g |
ŚNIADANIE II |
Mus owocowy |
|
|
OBIAD |
Kapuśniak ze słodkiej kapusty,pierogi z serem na słodko,kompot |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Krem z kaszy manny |
Nr:7 |
|
|
WTOREK 25.04.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Kawa inka na mleku. Pieczywo mieszane z masłem,wędlina drobiow,ogórek ,rzodkiewka, herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:773 Białko:29,56g Tłuszcze:28,30g Węglowodany: 96,43g |
ŚNIADANIE |
Jogurt naturalny ,biszkopty |
Nr:1,7 |
|
OBIAD |
Zupa jarzynowa,pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym,kasza gryczana ,ogórek kiszony, kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Jabłko |
|
|
|
ŚRODA 26.04.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami owsianymi. Bułka grahamka z masłem,szynka wieprzowa, rzodkiewka ,szczypiorek,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:949 Białko:40,68g Tłuszcze:32,04g Węglowodany: 123,51g |
ŚNIADANIE II |
Jogobela z kawałkami owoców |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Rosół z makaronem,potrawka z kurczaka , ziemniaki,marchewka z groszkiem,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Budyń czekoladowy |
Nr;1,7 |
|
|
Czwartek 27.04.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi. Pieczywo mieszane z masłem,wedlina drobiowa, szczypiorek,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:750 Białko:29,11g Tłuszcze:30,00g Węglowodany: 100,40g |
ŚNIADANIE II |
Marchewka/jabłko |
|
|
OBIAD |
Krupnik z kaszą jęczmienną,spaghetti z sosem miesno-warzywnym ,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Kefir,banan |
Nr:7 |
|
|
PIĄTEK 28.04. 2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami miodowymi. Pieczywo razowe z masłem,pasta z makreli, herbata z cytryną. |
Nr:1,3,4,7 |
Kcal:848 Białko:43,54g Tłuszcze:26,76g Węglowodany: 113,54g |
ŚNIADANIE II |
Kisiel truskawkowy |
Nr:1 |
|
OBIAD |
Barszcz czerwony z jakiem,pieczywo,kopytka serowe,herbata z cytryną. |
Nr:1,3,,7,9 |
|
PODWIECZOREK |
Jogurt naturalny ,biszkopty |
Nr:1,7 |
JADŁOSPIS OD DNIA 24.04.2023 DO DNIA 28.04.2023 (PRZEDSZKOLE)
|
PONIEDZIAŁEK 24.04.2023 |
Alergeny |
Wartość odżywcza |
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami musli. Bułka grahamka z masłem ,wędlina wieprzowa, pomidor,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1054 Białko:47,45g Tłuszcze:42,27g Węglowodany:172,62g |
ŚNIADANIE II |
Mus owocowy |
|
|
OBIAD |
Kapuśniak ze słodkiej kapusty,pierogi z serem na słodko,kompot |
Nr:1,7,9 |
|
|
WTOREK 25.04.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Kawa inka na mleku. Pieczywo mieszane z masłem,wędlina drobiowa , ogórek ,rzodkiewka,ser żółty,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1089 Białko:48,43g Tłuszcze:38,07g Węglowodany:133,97g |
ŚNIADANIE |
Jabłko |
|
|
OBIAD |
Zupa jarzynowa,pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym,kasza gryczana ,ogórek kiszony, kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
ŚRODA 26.04.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami owsianymi. Bułka grahamka z masłem,szynka wieprzowa, rzodkiewka ,szczypiorek,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1400 Białko:58,91g Tłuszcze:62,71g Węglowodany:146,48g |
ŚNIADANIE II |
Jogobela z kawałkami owoców |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Rosół z makaronem,potrawka z kurczaka , ziemniaki,marchewka z groszkiem,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
CZWARTEK 27.04.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Zupa mleczna z płatkami czekoladowymi. Pieczywo mieszane z masłem,wedlina drobiowa, szczypiorek,herbata z cytryną. |
Nr:1,7 |
Kcal:1226 Białko:45,83g Tłuszcze:39,77g Węglowodany:171,35g
|
ŚNIADANIE II |
Marchewka/jabłko |
|
|
OBIAD |
Krupnik z kaszą jęczmienną,spaghetti z sosem miesno-warzywnym ,kompot. |
Nr:1,7,9 |
|
|
PIĄTEK 28.04.2023 |
|
|
ŚNIADANIE |
Pieczywo razowe z masłem,pasta z makreli, herbata z cytryną. |
Nr;1,4,7 |
Kcal:1200 Białko:52,18g Tłuszcze:47,27g Węglowodany:132,45g |
ŚNIADANIE II |
Joguś waniliowy |
Nr:7 |
|
OBIAD |
Barszcz czerwony z jakiem,pieczywo, kopytka serowe ,herbata z cytryna. |
Nr:1,3,7,9 |