czerwiec /lipiec 2020

JADŁOSPIS OD DNIA 29.06.2020 DO DNIA 03.07.2020

 

PONIEDZIAŁEK 29.06.2020

 

 

ŚNIADANIE

Pieczywo mieszane z masłem ,szynka drobiowa z indyka ,pomidor,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:1080

Węglowodany:148,12g

Tłuszcze:33,25g

Białko:46,50g

ŚNIADANIE

Jogurt owocowy

Nr:7

OBIAD

Kapuśniak ze słodkiej kapusty,pierogi z serem, kompot.

Nr:1,3,7,9

 

WTOREK 30.06.2020

 

 

ŚNIADANIE

Bułka grahamka z masłem,zupa mleczna z musli owocowe,herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:1259

Węglowodany:175,56g

Tłuszcze:42,91g

Białko:48,84g

ŚNIADANIE II

Jabłko

 

OBIAD

Krupnik ryżowy,kotlet schabowy, ziemniaki,młoda kapusta zasmażana,

kompot.

Nr:1,3,7,9

 

ŚRODA 01.07.2020

 

 

ŚNIADANIE

Bułka grahamka z masłem,parówki z szynki „Sokołów” na gorąco ,ketchup,kawa inka,

herbata z cytryną.

Nr:1,7

 

Kcal:1227

Węglowodany:146,46g

Tłuszcze:52,96g

Białko:45,95g

ŚNIADANIE II

Koktajl truskawkowy na jogurcie naturalnym

Nr:7

OBIAD

Pomidorowa makaronem,potrawka z kurczaka z cebulką,ziemniaki,surówka z pekińskiej kapusty,kompot.

Nr:1,7,9

 

CZWARTEK 02.07.2020

 

 

ŚNIADANIE

Pieczywo razowe z masłem,polędwica sopocka,ser żółty,szczypiorek,papryka,kakao,

herbata z cytryną.

Nr:1,6,7

 

Kcal:1445

Węglowodany:152,07g

Tłuszcze:66,21g

Białko:61,51g

ŚNIADANIE II

 

Orzechy włoskie/jabłko

Nr:8

OBIAD

Zupa groszkowa,spaghetti z sosem mięsno-pomidorowym,kompot.

Nr:1,6,7,9

 

PIĄTEK 03.07.2020

 

 

ŚNIADANIE

Pieczywo razowe z masłem ,twarożek ze szczypiorkiem,kakao,,herbata z cytryną.

Nr:1,7

Kcal:1331

Węglowodany:163,59g

Tłuszcze:55,85g

Białko:51,23g

ŚNIADANIE II

Jabłko/marchewka

 

OBIAD

Zupa fasolowa,filet z dorsza smażony na oleju rzepakowym,ziemniaki,surówka z kiszonej kapusty,herbata owocowa.

Nr:1,3,4,7,9

Alergeny występujące w posiłkach:(zaznaczane w jadłospisie pogrubionym drukiem)

1. Zboża zawierające gluten(pszenica,żyto,jęczmień,owies,orkisz)

2. Skorupiaki i produkty pochodne

3. Jaja i produkty pochodne

4. Ryby i produkty pochodne

5. Orzeszki ziemne ,orzechy arachidowe i produkty pochodne

6. Soja i produkty pochodne

7. Mleko i produkty pochodne

8. Orzechy tj:migdały,orzechy włoskie,laskowe ,nerkowca,pistacjowe i produkty pochodne

9. Seler i produkty pochodne

10.Nasiona sezamu i produkty pochodne

11.E 220-228 dwutlenek węgla siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10mg/kg lub 10mg/w przeliczeniu na So2

12. Łubin i produkty pochodne

13. Mięczaki i produkty jego pochodne

14. Musztarda-składnik uczuleniowy gorczyca